Informacije o hr-netiquette.org

Zašto netiquette?

U prošlosti, korisnici Interneta su izrasli s Internetom, bili su tehnički orijentirani i razumjeli su prirodu prijenosa i protokola. Danas zajednica Internet korisnika uključuje ljude kojima je ovo okruženje novina. Njima su nepoznata pravila Internet zajednice i oni ne moraju znati ništa o prijenosu i protokolima. Da bi se novi korisnici brzo uveli u Internet zajednicu, ove stranice donose skup pravila ponašanja.

vrh

Veličina slova

Mogućnost promjene veličine slova ugrađena je u svaki preglednik, ali je manje iskusnim korisnicima nepoznata. Veličina slova se u browseru namješta pritiskom tipke 'Ctrl' i istovremenim okretanjem kotačića na mišu gore, odnosno dole.

Najrasprostranjeniji browser današnjice, Internet Explorer ima vrlo ograničene mogućnosti prilagodbe prikaza korisniku, pa Vam autori ovih stranica preporučuju upotrebu izvrsnog besplatnog browsera Mozilla Firefox.

vrh

Uvjeti korištenja (disclaimer)

Autori stranica objavljuju sadržaje u najboljoj namjeri, ali nisu odgovorni za eventualnu štetu nastalu korištenjem sadržaja ili usluga sa ovih stranica.

hr-netiquette.org je volonterski projekt održavan u slobodno vrijeme autora, čiji sadržaj ni na koji način nije povezan s njihovim cijenjenim poslodavcima i/ili obrazovnim ustanovama, niti odražava stavove ili mišljenja istih.

vrh

Autorska prava (copyright)

Kôd i struktura web stranice podliježu pravilniku Creative Commons Licence. Neki dijelovi sadržaja su slobodni za preuzimanje i kopiranje, ali uz prethodnu dozvolu, a neki dijelovi su dostupni isključivo pod posebnim uvjetima. Za više detalja o korištenju naših sadržaja kontaktirajte nas.

Grafički elementi (slike, fotografije ili crteži) su vlasništvo njihovih autora i ne smiju se preuzimati, niti kopirati.

vrh

Autori

Šime Ramov

Content manager — idejni je začetnik ovih stranica. Sakupio je, pripremio i prilagodio većinu sadržaja o pravilima lijepog ponašanja.

vrh

Marko Dugonjić

Autor trenutne verzije stranica.

vrh

Bojan Janjanin

Bojan je autor dijela tekstova na hr-netiquette.org

vrh

Izdvajamo

Kako korektno napisati e-mail?
Bilo da šaljete e-mail prijatelju ili poslovnom suradniku, dobro je znati nekoliko pravila.
Download netiquette pravila
Spremite netiquette pravila (PDF 41kB) na vaše računalo. Za pregled PDF datoteka potrebno je instalirati besplatni Adobe Reader.
Pitanja i prijedlozi
Ako imate ideje koje bi unaprijedile ove stranice, javite nam se.

Powered by +Plus hosting | in partnership with mi3dot.org